„Един завет“ уважи военни герои

Председателят на клуб „Един завет“ и членове на клуба посетиха в домовете им двама военни герои на България, възпитаници на Военното на Н.В. училище по случай рождените им дни.

О.з. майор Владимир Матев от 61-ви випуск на ВНВУ навърши 101 г. Той е последният двоен кавалер на Военния орден „За храброст“, трето поколение офицер и трето поколение двоен кавалер. Първия си орден получава за свалена командирска летяща крепост над Скопие, Тогава е награден и с немски железен кръст. Вторият му орден „За храброст“ е от боевете при Драва, където е ранен от шрапнел и престоява близо денонощие на бойното поле, преди войниците му да успеят да го изтеглят.

О.з. полк. Дянко Марков от 63-ти випуск на ВНВУ навърши 97 години. Той е боен летец – бомбардировач и кавалер на ордена „За храброст“, публицист и общественик. Със съжаление научихме за набези от крадци в дома на вече трудно виждащия възрастен човек. С бързата на меса на приятелите ни от Националния клуб на привържениците (НКП) на Левски – София, в и около дома му е монтирано постоянно видеонаблюдение и е осигурена охрана от специализирана компания за сигурност.

Да са живи и здрави! Благодарим за вдъхновяващия пример!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: