Представяне на книгата „Непобедимата конница“

тачев мишев

Клуб „Един завет“ съвместно с нашите приятели от Сдружение „Българска история“ представихме книгата на Стоян Тачев „Непобедимата конница“ – вълнуващ разказ за битките на Първа конна дивизия, водена от легендарния ген-майор Иван Колев. Събитието се състоя на 30 септември при препълнена зала в Централния военен клуб и бе осъществено в подкрепа на Фондация за асистирана репродукция „Искам бебе“.

Председателят на „Един завет“ Борис Станимиров откри събитието с впечатляваща реч, в която обърна внимание на факта, че кавалеристите от Първа конна дивизия са едни от последните рицари на Европа. „За последно през Първата световна война битките се провеждат по рицарски – мъже на коне, със саби в ръка, се бият един срещу друг, очи в очи. С напредването на военните технологии врагът се превръща в нещо абстрактно, в силует в обсега на мерника или на визьора“, поясни Станимиров.

значка

В тържествена обстановка, докато залата бе на крака, председателят на нашия Съюз кдп Атанас Илев връчи на автора на книгата Стоян Тачев специалния знак на Съюза. Авторът бе награден и от Министерство на отбраната.

Излъчен бе и кратък анонсиращ филм за боевете на Първа конна дивизия в Добружда – традиция на Сдружение „Българска история“. Благодарствено слово бе изказано и от г-жа Радина Велчева от Фондация „Искам бебе“.

Същинското представяне се проведе под формата на диалог между автора и Марио Мишев от „Българска история“, последва от въпроси от аудиторията.

илев

Апотеоз на събитието бе словото на председателя на Съюза кдп Атанас Илев, който за пореден път впечатли присъстващите.

ОЩЕ СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: