Ако Бог е с нас, кой може да е против нас?

На 6 ноември, два дни след официалното откриване на Лъва от Мемориала на 1-ви и 6-и полк, цялото предаване „Пресечна точка“ на Военния телевизионен канал бе посветено на тази тема. В студиото гостува секретарят на Клуб „Един завет“ Димитър Петров, а в репортажа бяха включени фрагменти от речите на военния министър Красимир Каракачанов и председателят на нашия Съюз кдп Атанас Илев. Излъчени бяха и части от интервютата с председателя на Клуб „Един завет“ Борис Станимиров и евродепутата Андрей Ковачев.

Всички се обединиха около тезата за изключителна значимост на връщането на Лъва и необходимостта Мемориалът да бъде възстановен изцяло – с плочите, върху които са изписани 3 хиляди имена на загинали български войници. Кап. Илев призова мемориалните плочи да бъдат върнати до края на 2018г., когато се навършват 100 години от края на Първата световна война. Борис Станимиров припомни, че Мемориалът изразява единството на българската нация под знамената, тъй като на плочите личат имена на българи, турци, евреи, арменци и други, загинали за България. В заключение Димитър Петров гарантира, че Съюзът и Клубът ще продължат да настояват за пълното възстановяване на паметника и напомни за девиза, написан на офицерските саби на нашите предци: „Съ нами Богъ!“, добавяйки емоционално: А ако Бог е с нас, кой може да е против нас?!

ЗАПИС ОТ ПРЕДАВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК

Advertisements

Един коментар to “Ако Бог е с нас, кой може да е против нас?”

  1. Върнахме лъва, ред е на паметните плочи!Един завет: Връщането на лъва пред НДК не е провокация към съседни държави! »
    Ако Бог е с нас, кой може да е против нас?
    Хип хип ура за Лъва и желязната шопска дивизия!
    СЪ НАМИ БОГЪ!
    Поздрави:Димитър Илков

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: