„Един завет“ поздравява Рота „Гражданско-военно сътрудничество“

CIMIC

На 1 септември се навършиха 12 години от създаването на Рота „Гражданско-военно сътрудничество“ (CIMIC) към Сухопътни войски на БА.  „Един завет“ прие поканата, отправена ни от бойците, като секретарят на клуба Димитър Петров връчи подаръци от името на Съюза на Възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ.

Рота „Гражданско-военно сътрудничество“ е специализирана в осъществяването на координацията между армията и гражданите при кризисни ситуации. Развива сътрудничество с полицията, Български червен кръст, международни хуманитарни организации и аналогични военни части на партньорски държави. Участва в учения както на територията на България, така и в други държави-членки на НАТО. Наскоро командирът на ротата кап. Милен Раданов се свърза с нас и изяви желание и готовност за сътрудничество между нашия Съюз и рота CIMIC.

„Един завет“ възторжено приема подадената ръка. Напомняме, че наша основна цел (наред със съхраняването на паметта за офицерския корпус на Царство България) е и осъществяване на връзка между поколенията в армията – ценностите и идеалите на старото българско офицерство да бъдат възприети от днешните военнослужещи.

На добър час и ползотворно сътрудничество!

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: