Битката срещу комунизма не е битка за права, а е битка за ценности

 

img_7392_web

От клуб „Един завет“ отново спазихме традицията да почитаме жертвите на комунистическия терор – в навечерието на злокобната дата 9 септември поднесохме цветя и сведохме глави в памет на българските мъченици.

За голямо съжаление, близо 27 години след рухването на комунизма, все още не е ясен точният брой на загиналите от комунистическите репресии български граждани. В „Спомени“ на царица Йоанна се твърди за близо 138 хиляди жертви на червения терор (убити и безследно изчезнали), но книгата е издадена през 1966г. и по тази причина няма как да обхване целия период между 09.09.1944г. и 10.11.1989г. Дори за избитите непосредствено след идването на отечественофронтовската власт няма безспорни данни, като за най-достоверни се приемат изчисленията на американския журналист и анкетьор Марк Итъридж, според когото в седмиците между 9 септември и приемането на Наредба – закон за Народния съд са убити без съд и присъда около 30 хиляди българи. Наш дълг е да разкрием цялата истина – кой друг, ако не ние, които сме приели съхраняването на паметта за наша кауза?

Битката срещу комунизма не е битка за права, а е битка за ценности. С почит към всеки, избрал да направи своята лична жертва, но да остане верен на принципите си, на вярата си, на разбирането си за добро и зло. Поклон пред личната морална победа над аморалния тоталитарен режим!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: