XIV Национално събрание на Съюза. Престижни награди за наши ветерани

ns

На 27 юни 2016г. в Централен военен клуб – София се проведе 14-ото Национално събрание на Съюза на Възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ. Събитието започна с тържествено внасяне на знамето на Военното на Н.В. Училище и изпълнения на „Мила родино“ и „Велик е нашият войник“, последвани от Господнята молитва „Отче наш“. Гости на форума бяха заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов, съветникът на министъра на отбраната Николай Василев, командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев, директорът на дирекция „Социална политика“ на МО Иво Антонов, полк. доц. д-р Георги Димов от ВА „Георги С. Раковски“, председателят на Сдружението на жените военнослужещи подп. Невяна Митева, председателят на СОСЗР о.з. генерал-лейтенант Стоян Топалов и неговият заместник о.р. ген. Златан Стойков, председателят на Съюза на ветераните от войните доц. д-р Иван Сечанов и почетният председател на съюза д-р Тодор Анастасов, председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса Петър Велчев, председателят на СОР „Атлантик“ генерал-майор от резерва Съби Събев и др. Те поздравиха делегатите, благодариха им за активната военно-патриотична дейност и пожелаха успех на нашия най-висок форум.

 

14ns

Със Заповед на министъра на отбраната Николай Ненчев № КН-102 от 14.06.2016 г.  за вярна служба под знамената на Отечеството бяха наградени членове на нашия Съюз. Директорът на дирекция „Социална политика“ Иво Антонов връчи награди от името на военния министър. Заповедта беше прочетена от подполковник от резерва Манол Тенчев, главен експерт в отдел „Военни паметници и военно-патриотично възпитание“ в дирекция „Социална политика“. Със „Знак на МО“ бяха наградени полковник от запаса Кирил Дачевски, полковник от запаса Боньо Бонев и лейтенант от запаса Хрисан Златев, с награден знак „За вярна служба под знамената“- трета степен – 97-годишният майор от запаса Владмир Матев, носител на два ордена „За храброст“ и на германския Железен кръст; със същото отличие, но четвърта степен – о.з. лейтенант от запаса Евгени Атанасов.

n1

Наши ветерани бяха наградени и със Заповед на началника на отбраната генерал Константин Попов № ЗНО-103 от 24.06.2016 г. Наградите връчи генерал-майор Пламен Атанасов. Бинокли получиха лейтенант от запаса Димитър Казаков, капитан от запаса Любомир Кожухаров и младши лейтенант от запаса Иван Орешков, с хладно оръжие – щик-нож за АК-47 – полковник от запаса Любен Миланов, подполковник от запаса Стефан Славов и майор от запаса д-р Велчо Радев, с грамоти – полковник от запаса Веселин Тенев, полковник от запаса Иван Петков, лейтенант от запаса Стоян Шахларски, капитан от запаса Димитър Цицелков и капитан от запаса Тодор Власев.

n2

Деловата част на събранието започна с отчетен доклад на председателя на Съюза кдп Атанас Илев, финансов отчет на председателя на Контролния съвет о.з. лейт. Владимир Матев и отчет за дейността на сп. Един завет, представен от г-жа Тина Грънчарова. В последвалата дискусия бяха представени визии за бъдещето на Съюза. Председателят на Клуб „Един завет“ г-н Борис Станимиров отбеляза, че за последните 20-ина години основната цел на Съюза (налагане на истината за офицерския корпус на Царство България) е до голяма степен постигната, и следващата ни сериозна цел може да бъде грижа за паметта – конкретната памет за конкретните герои (живи или покойници), воювали за Отечеството. Емоционално изказване направи и друг наш представител – г-н Христо Анастасов, който пламенно призова ветераните и потомците да запалят у своите внуци искрата на любовта към нашия Съюз и неговите ценности.

delegati

Представено бе и предложение за създаване на Дружество за военна и история и военно-патриотично възпитание, като структура на Съюза.

Събранието даде на кдп Атанас Илев нов мандат начело на Съюза. Гласуван бе и нов състав на Управителния съвет. В него представители на нашия клуб са г-жа Валентина Иванова и г-н Димитър Петров.

Клуб „Един завет“ пожелава успех на новото ръководство на нашия Съюз!

Благодарим на г-жа Анелия Зиновиева (Клуб „61-ви випуск“), Лилия Христова (Клуб „Един завет“) и подп. Манол Тенчев (Клуб „Един завет“) за съдействието им под формата на снимки и информация.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ НА НАШАТА ФЕЙСБУК-СТРАНИЦА

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: