Памет за кап. Ангел Лабов

labovsreshta

Представители на Управителния съвет на Съюза на Възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ бяха специални гости на срещата в памет на кавалера на Орден „За храброст“ кап. Ангел Лабов. Събитието бе организирано от Клуб „Полк. Христо Стоянов“ – Кюстендил, Военноисторическа комисия и читалище „Зора“ – Кюстендил и се проведе в сградата на Гарнизонния военен клуб в града.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ В АЛБУМА, ПУБЛИКУВАН НА ФЕЙСБУК-СТРАНИЦАТА НА КЛУБ „ПОЛК. ХРИСТО СТОЯНОВ“ – КЮСТЕНДИЛ

Ангел Лабов е роден на 1 декември 1923г. Постъпва във военното на Н.В. Училище и, заедно със съвипускниците си, е изпратен преждевременно на фронта в заключителния етап на Втората световна война. Воюва в Унгария, за което е награден с Орден „За храброст“. Произведен е като офицер от 65-и „Боен Дравски“ випуск на ВНВУ.

През 1946г. е уволнен от армията и започва да следва математика в Софийски университет. Въпреки че завършва с отличен успех, комсомолците не му разрешават да работи като асистент в университета – защото е бил „царски“ офицер. Започва да работи като учител в Кюстендил и успява да си спечели славата на най-добрия учител по математика в окръга. Умира през 1999г.

(Информацията за кап. Лабов ни бе предоставена от г-жа Таня Лабова – негова дъщеря и най-нов член на Клуб „Един завет“, чиято значка бе тържествено връчена от председателя на Съюза кап. Атанас Илев. Клубът ни благодари на г-жа Лабова и я приветства с „Добре дошла“ в нашите редици.)

Ангел Стоянов Лабов-1

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: