Почит към жертвите на т.нар. „Народен съд“

Членове на „Един завет” и Младежки консервативен клуб отдадоха почит към разстреляните в нощта на 1 срещу 2 февруари 1945г. регенти, царски съветници, министри, депутати и висши офицери.

И тази година спазихме традицията на нашия клуб да се съберем в навечерието 1 февруари, от няколко години официален Ден за почитане паметта на жертвите на комунистическия терор, и да припомним за погубените в онази зловеща нощ преди 71 години. От името на клуба бе поднесен венец на стената с имената на жертвите на комунизма, а пламъкът на свещите (подредени този път във формата на траурен християнски кръст) отново озари пространството до параклиса в градинката пред НДК.
EZ1
„За поредна година сме се събрали за да почетем българските държавници и офицери, жертви на „Народния съд“. Нашата мисия е да пренесем тази памет във времето, да упорстваме в това свое усилие, докато то бъде прието от обществото и паметта за тези покойници стане част от националната памет. Има добри знаци в тази посока” – каза председателят на Клуб „Един завет” Борис Станимиров.


„Нека не забравяме, че тези хора, освен държавници, политици или военни, са били преди всичко хора като нас – със семейства, с мечти, с деца, с родители. Хора, за които някой злодей е решил, че пречат на идеологията му и трябва да бъдат унищожени. Нека си дадем сметка, колко ужасно е това и да не допуснем никога да се случи отново!” – добави г-н Станимиров.

Бог да ги прости осъдените от „Народния съд” и всички останали жертви на комунистическия режим!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: