XII Национално събрание и 20-годишен юбилей на Съюза на възпитаниците на ВНВУ

На 27 април 2012г. в украсената с национални знамена бална зала на Военния клуб в София се проведе 12-тото Национално събрание на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ. Отчетно-изборният форум беше посветен на 20-тата годишнина от възстановяването на Съюза през 1992г.

Присъстваха делагати и членове на Съюза от цялата страна. В официалната първа част на събранието под звуците на Срещен марш изпълнен от Гвардейския оркестър,  гвардейска знаменна тройка изнесе националното знаме,  следвано от бойното знаме на Военното на Н.В. училище, носено от последните живи двойни кавалери на Военния орден „За храброст“ . Бяха изпълнени Химна на РБ, бойния марш на БА „Велик е нашият войник“ и бойни маршове от славните мигове на българската бойна слава.

Официални приветствия към Съюза бяха поднесени от името на Президента на Р България, Министър-председателя, Министъра на отбраната, Началника на отбраната, ВА „Г.С. Раковски“ и военно-патриотичните съюзи.

Председателят на Съюза полк. Рухчев прочете отчетния доклад за дейността на организацията след XI-тото Нац.събрание.  Събранието бе ръководено от председателя на клуба на потомците „Един завет“ – Борис Станимиров, а секретарят на клуба Димитър Петров водеше протокола и приемаше записвания за изказване. Присъстваха много членове на клуб „Един завет“.

Полк. Рухчев, който е начело на Съюза от 2000 година по свое желание се оттегли, заради здравословното си състояние. По инициатива от залата с ентусиазъм му бе присъдено  звание „Почетен председател“.

За нов председател на Съюза бе избран кап. Атанас Илев, възпитаник на Военноморското на Н.В. училище и на 64 випуск на ВНВУ, капитан далечно плаване, кавалер на Военния орден „За храброст“.  Избрани бяха и нов Управителен и Контролен съвет.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: