Върховният главнокомандващ награди офицери, проявили себеотрицание с орден „За военна заслуга“

След години принизяване на орденната система на България, награждаване на певици и партийни спонсори, най-после имаме върховен главнокомандващ, който награждава своите офицери за проявени качества.

На 13 март 2012г. в 24-та вертолетна авиобаза „Крумово“ Президентът на Република България Росен Плевнелиев лично награди  с орден „За военна заслуга” членовете на екипажа на вертолет AS 532AL Cougar борд 701 . На 6 февруари, екипажът е вдигнат по тревога и  изпълнява успешно мисия по „Търсене и спасяване“ –  евакуира  двама души от обърнат във водите автомобил и един човек от помпена станция в Любимец, по време на водното бедствие в с. Бисер.

Церемонията се проведе на плаца на авиобазата, в присъствието на Началникa на отбраната генерал Симеон Симеонов и Командващия  ВВС генерал-майор Константин Попов.

С  орден „За военна заслуга” са отличени: бригаден генерал Златко Златев, командир на 24-та вертолетна авиобаза, майор Крум Семов – старши помощник началник на отделение „Летателно-тактическа подготовка”, старши лейтенант Васил Ганчев – старши техник в група „Вертолет и двигател” на ескадрила „Оперативна подготовка на авиационната техника”, офицерски кандидат Димо Костов – старши техник-борден в група „Вертолет и двигател”, старшина Петко Кирков – старши инструктор в отделение „Търсене и спасяване” и цивилен служител Антон Христозов – борден съпроводител в отделение „Търсене и спасяване”.

Наградата е за проявения от тях изключителен професионализъм, себеотрицание и чувство за отговорност по време на аварийно-спасителни дейности в районите от Хасковска област, пострадали след наводнението на 6 февруари 2012 г.

Реклами

Един коментар to “Върховният главнокомандващ награди офицери, проявили себеотрицание с орден „За военна заслуга“”

  1. николай долапчиев Says:

    Браво!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: