Национално съвещание на Съюза на ВНВУ

На 17 юни 2011г. във Военната академия се проведе Национално съвещание на Съюза на възпитаниците на ВНВУ. Този съвещателен форум на ръководството на Съюза с председателите на клубовете се провежда в годините, в които няма събиране на върховния съюзен орган – Национално събрание. В старинна семинарна зала на Академията се събраха председатели на клубове от София и страната. Съвещанието откри председателят полк. инж. Никола Рухчев, който направи ретроспекция на изминалата година от последното 11-то Национално събрание и поиска информация за състоянието на клубовете.

Председателят подчерта високият авторитет на Съюза на възпитаниците на ВНВУ във военните и обществени среди и задължаващата отговорност за съхранение и развиване на този авторитет. След него един след друг думата взимаха председателите на клубовете на Съюза в страната:

Г-н Максимов – председател на клуб Варна, син на полк. Максим Максимов (60в. ) подчерта отличните връзки на клуба с командването на Военноморските сили и община Варна.

Г-н Семерджиев – клуб Трявна

Кап. д-р. Боньо Бонев (67в.) – председател на клуб Пловдив, син на последния командир на 9 пех. на Н.В. княгиня Клементина полк полк. Иван Бонев разказа за честването на 125 годишнината на полка в Пловдив.

Д-р Цеков от клуб Плевен отчете активна дейност на клуба и висок обществен авторитет

Г-н Евтимов от клуб Хасково

Г-н Котларов – клуб Русе

Г-н Старирадев (68в.) -председател на клуб В. Търново

Морският вълк Шахларски (65в.) – председател на клуб Бургас беше дошъл специално за случая, въпреки разклатеното си здраве.

От клубовете  в страната липсваха представителите на Шумен, Добрич, Стара Загора и Казанлък. След почивката говориха председателите на софийските клубове. Започна председателят на клуба на потомците „Един завет“ Б.Станимиров, който разказа за дейността на клуба. Изказването предизвика радостно оживление сред ветераните.

Г-н Пенев – председател на клуб „Старши випуски“ разказа за най-възрастните членове на Съюза и включването на потомци и роднини в организацията. Споменат беше доайена на Съюза – Константин Косев от 56-ти випуск който е на 96 години.

Владимир Матев – председател на 61 випуск се похвали, че четирима представители на випуска присъстват в залата (Вл.Матев, Вен. Попов, Гавраил Стоянов и Кунделов, който същия ден е кацнал от САЩ)

к.д.п. Атанас Илев – 64 випуск

Г-н Манолов – 66 випуск

Г-н Дачевски – 68 випуск

От името на клуба на летците „Кап. Д. Списаревски“ говори председателят Любомир Величков (дясно). До него е летецът Стефан Славов – Графа (63 вип.)

Изказване направиха също:

зам. председателят на Съюза д-р Иван Орешков (ШЗО)

и Венелин Попов (61 в.)

След това всички участници отидоха в храма на Военното училище, където запалиха свещ за загиналите и починалите си колеги.

Първият зам.председател кап Ат. Илев (64в.) поднесе  букет цветя пред Колоната на българския офицер с номерата на випуските.

Обща снимка за спомен.

Съвещанието завърши с приятелски обяд в столовата на Военното училище.

Всички снимки:

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: